Search This Blog

Monday, July 31, 2017

Грбот на Стефан Немања


[​IMG]

http://upload.wikimedia.org/wikibooks/hu/d/db/Szerb_cimer.PNG 

Ај за крај и земјите со кои владеел Стефан Немања. Види таму кај Лавовите кои земји ги пишува, значи и Македонците и Бугарите имале грб лав. Е сега, колку тие Бугарите се исти со денешните Бугари, толку се исти и тие Македонците со денешните македонци.

Се извинувам, малку сум надвор од темата!

No comments:

Post a Comment