Search This Blog

Tuesday, April 11, 2017

Kada pokušate narodu da oduzmete jezik,

Kada posmatrate genocid bilo gde u svetu, prvo što imperija čini jeste da jezik uništi. Kada pokušate narodu da oduzmete jezik, napadate Boga tog naroda. Tako je Kanada napravila zakon da je zločin govoriti na jeziku urođenika. Da li se to događalo i događa u Hrvatskoj četrdesetih i danas – da! Zatim je usledilo ostalo. 


 SRBIJA bi mogla da tuži Hrvatsku zbog genocida nad svojim narodom četrdesetih godina prošlog veka i zbog toga što se genocid ponovio devedesetih. Uskoro ću vašim građanima na raspolaganje staviti svoju mrežu sudova (International Commn Law Court of Jusitece – ICLCJ) koja funkcioniše od 2010. i okuplja pravnike iz 21 zemlje.
Ovaj sud je sudio i za genocid u Kanadi nad Indijancima i posledica toga je da je vlada u Otavi, u posebnoj deklaraciji u parlamentu, priznala da je izvršila kulturni genocid nad Indijancima.
Ovako, ekskluzivno za „Novosti“, govori teolog Kevin Anet, bivši protestantski sveštenik poreklom iz Irske, koji je postao planetarno popularan dokazavši da su od 1832. britanska kruna i Katolička crkva počinile genocid nad domicilnim urođeničkim plemenima u Kanadi, koji je trajao sve do početka ovog veka. Čovek sa dvostrukom nominacijom za Nobelovu nagradu za mir 2013. i 2015. tvrdi da se pogrom nad Indijancima, baš kao i mnogo godina kasnije nad Srbima, vršio „na istim doktrinarnim vatikanskim dokumentima“ do kojih je, kako tvrdi, tim koji predvodi došao u biblioteci u Rimu.
– Prvi put za sudbinu srpskog naroda u 20. veku sam čuo od Jovanke Sovilj, poreklom iz Like, koja je emigrant u Kanadi. Obrazac genocida nad vašim narodom u Hrvatskoj isti je kao i sa Indijancima. Recimo to ovako: jezik je deo duše naroda. Kada posmatrate genocid bilo gde u svetu, prvo što imperija čini jeste da jezik uništi. Kada pokušate narodu da oduzmete jezik, napadate Boga tog naroda. Tako je Kanada napravila zakon da je zločin govoriti na jeziku urođenika. Da li se to događalo i događa u Hrvatskoj četrdesetih i danas – da! Zatim je usledilo ostalo. Genocid je prihvatljiva politika crkve i države. Prva faza je istrebljenje naroda, drugi aspekt je sakriti zločin, odnosno pisati istoriju i objaviti je drugačije i treća – uključiti žrtve zločina u novi identitet. Da li vam zvuči poznato?




– Sa organizacijom suđenja krenućemo od septembra. Postoji obilje dokumenata i dokaza o događanjima na teritoriji NDH tokom Drugog svetskog rata, kao i o događanjima devedesetih. Ljudi, pravnici uključeni u rad ICLCJ, preneće sva svoja iskustva u Srbiju, a srpski pravnici su ti koji treba da napišu optužnicu, dovedu svedoke… Vi Srbi morate razmisliti i o tužbi protiv NATO za bombardovanje 1999. To je bio nečuven varvarizam za koji odgovorni nisu procesuirani.
* U dokazivanju namere genocida kod Katoličke crkve pozivate se na vatikanska doktrinarna dokumenta?





 Prema Romanusu pontifikusu, koji je na snazi od 1455. i Interkarakteri iz 1493, svako ko nije katolik nema pravo da živi niti pravo na zemlju kao ni pravo na odbranu sebe. U ovim dokumentima katolički kraljevi se obavezuju da osvoje pagane i saracene i to dolazi iz zakona donesenih zbog Krstaških ratova. Prema njima, institutom „indulgencije“ se opraštaju svi grehovi počinjeni u ime katoličanstva. Čak se poručuje „krstašima“ da će se čineći zločine protiv drugih vratiti u prvobitno stanje blaženstva.
* Tvrdite da su ova dokumenta i dalje važeća?
– Ima li boljeg dokaza za to nego što su reči današnjeg pape Franje koji je nedavno, obraćajući se Amerikancima, rekao da dela katoličkih misionara na severnoameričkom kontinentu treba i danas da ih nadahnjuju. Samo na plantažama trske u Kaliforniji katolički kler je pobio hiljade urođenika koji su tamo radili u najtežim uslovima




.
 Na suđenju za genocid protiv kanadske vlade i ujedinjene Katoličke i Anglikanske crkve u toj zemlji, sud i 58 porotnika u Briselu su osudili trideset osoba…


izvor
link

No comments:

Post a Comment