Search This Blog

Monday, December 5, 2016

Околу дрво околу камен

Што прави фиромјанчето* кога трчи околу едно дрво?
Си игра Бугари и Македонци .
Како бре ?
Па ете така , почне да трча по една страна околу дрвото па самиот себе си се окупира .
Тогаш фиромјанчето* е Бугарин.
Потоа ќе се залета и ќе трча во обратен правец за самиот себе да си ќе се ослободува .Тогаш фиромјанчето* е Македонец .
Фина некоја игра , ама неа не може да ја игра секој .За неа треба да си роден како фиромјанче*.
Затоа што само фиромјанчињата* знаат кога да бидат Бугари , а кога Македонци...’’

“Што прави фиромјанчето* кога трчи околу еден камен ?
Си игра Албанци и Македонци .....
Фина некоја игра , само ..


Зад затворени Врати
Еднаш многу дамна 
Од некаква си американска правна асоцијација 
пофалница кај нас дошла ,за воведување на Земјата
низ процесите на демократизација
 
и Владеењето на Правото , 
на албанизација и на бугаризација !!!
И повелете Господа кај нас за останатите ваши инструкции
Оти вашиот Парламент е организам 
Тело заразено со Сида 
низ кое се повеќе и повеќе се шират илирида и булгарида .
Сида ,илирида или булгарида ,зарем тоа е важно ?
Со првата умирањето е брзо , со другите бавно 
Но додека ќе ве има,владејте си славно
и така лек против нив нема.
Покојникот добар беше 
арен беше ,демократија учеше 
народоносноста продаваше ...
арно ама...
Ќе ве прокнижи историјата утре, 
дека сте умирале достоинствено и машки 
под врвовите од човековото копје
без терапија на излекување да пристигне од Скопје
Гордо , со сида заразени ,
а не ко нација на серковци 
од рак на дебелото црево поразени .

До денес на хоризонтот на македонското политикантско небо ,само носителите на туѓите пропаганди се менат ,Еден македонски изрод со друг ,се заменува поради истрошување на неговата употребна вредност ...спроведувајќи посоката од трасираното 
“.. враќање на МПЦ кон СПЦ , за враќање на македонскиот идентитет на Грците , за враќање на македонската историја на Бугарите , за враќањето на Иљирида на Албанците ..’’
Interesno..Amerite i zapadot ni dadoa drzava i za 25g ja poebavme...’’

 "Ѓавол дава ѓавол зема.."
Така и со Вујчевиот експеримент наречен Фиром...

 Одзеде од Југословените дел за да им даде на застапниците на проектот Бугарославија* кои затскриени зад идеологијата на македонштината одработија и дораборуваат во дотепувањето на се што е македонско.
Затоа и името ќе е "Северно од Македонија" и Мпц ќе е под Спц и вранишковски 
И западниот дел ќе биде Илирида и источниот ќе има Референдум за спој сос Европа "че обединението чини силата",
Договорот за добрососедство веќе го потпишаа, па како што се откажаа од се што е македонско , така во полза на источните ГАРАНТ стои кауза за БГ карактерот на Мк историја..

Каков е тој период на етничка партија ,која се откажала од 

- Македонското име 
- македонското знаме 
-Македонците надвор од Македонија 
-Македонците и во самата Република ,почнувајќи од тн внатрешно раселени лица после тн Конфликт ?

Категорија на носители на туѓа идеологија .

Да беа носители на сопствена идеологија немаше да се држат до она “молчењето е злато ’’


Нашата позитивна селекција треба да дојде од небото ...

Да падне една термонуклеарка , се да збрише пред неа ,а само оноа шо вреде да го остае како камен темелник за надоградба ..И 
ништо нема, што е здраво и што е вредно да остане ...пустош нека направи ...

А и тоа може не е најдобро бидејќи пустошот е и без неа тука..

Нашата позитивна селекција би требало да биде , соггледувањето на она како било до сега , за да не биде од сега .Секој за себе е добар како пример и како мустра .
Ако не добар пример за тоа како треба да се биде, тогаш добар , ма одичен пример за тоа каков не треба да се биде
 Полното меше , најголема е среќа ..’’
ова како идеологија треба да се замени ..

Сум посочувал на погубноста од идеолошките фрази на :

“Кога ќе си странција од Македонец подалеку ’’ и сум се залагал за испомош , и сум помагал на сите кои без БГ пасош доаѓале .
На оние со БГ пасоши сум и укажувал дека си имаат БГ Амбасада во Британија која и те како е во функција на испомош
За Македонија и Македонци без БГ пасоши ,а  кој го има да му се даде право на избор или пасошот  или  Македонија ,да си избере уште еднаш шо ќе си сака , па со тоа да си одреди и припадноста , еднаш и за на век.

Да се прогласат за странци сите носители на странски пасоши , па да се пристапува со истоте како со странци.Бидејќи изборот да си бидат странци е само нивен .
Оној што има и Бугарски Пасош нема две државјанства кои се заверени во Скопје .

Зошто е тоа така и зошто нема нострификација на Бг пасошите во Скопје ?
Дали поради лажните матични броеви што се испорачуваат од Софија или поради нешто друго ?
 Ајде малце пополека ...

Дали е вистина дека се зема БГ пасош заради стигнување до повисок стандард со помалце и со полесна работа ?
-Да 

Зарем тоа не се опфаќа преку согледувањето дека :
“Полното меше , најголема е среќа “ ?
Да речеме , така е .

Која е цената што се испорачува за да се дојде до тој повисок стандард на живеење ?
Настрана мотивите кои терат по туѓи пасоши , а кои се опфаќат со терминот повисок стандард на живеење .

Цената е откажување од сопсвеното .
Тоа откажување од сопсвеното е најпрвото барање што се исполнува од барателите на БГ пасоши .
Тие таму свесно ти бараат откажување од сопсвеното , а барателите свесно прифаќаат барањето и одговараат дека “при здрав ум и чиста совест“ се откажуваат од себе си и од своите претходници , заради удовилување на барањето.Тоа удоволување се остварува преку потпишување , кога и пред Бога и пред луѓе потпишување дека повеќе не си она што си, а си она што не си .
Тоа е цената што се бара .
Тоа е цената што се прифаќа 
Тоа е цената што се плаќа.

После тоа се подотвораат патиштата кон задоволувањето на желбата за 
“ повисок стандард ’’

Светот во кој живееме вели дека е добро ако споредуваме .
Да споредиме ли со тоа како се станува Муслиман и кои си барањата што треба да се исполнат за да се премине во Исламот ?

Или да не споредуваме , оти не сакате да согледате дека утре кога Р.Бугарија ќе излезе со барањето за Референдум , на остатокот од Републиката која ќе се подели на два дела , а поголемиот ќе им се даде на оние што ќе го побараат ...
Референдум кој ќе рече :
Да се споиме сос Европа че 
“Обединението чини силата“ , а за кој целна група ќе се носителите на БГ пасошите на кои ќе им биде посочено дека освен кешот што го инкасираат , ќе треба да се прима и пензија која треба да пристигнува во Македонија преку Пензиските Фондови од Софија.
Најголемата помош би можела да биде , да им побарате на тие ваши работодавачи да ви изменат некои постулати во делот на Пензиските Фондови и протокот на финансии , кои наместо по дефолт да се движат преку Софија кон Македонија, да ви пристигнува од U.K дирекно на домашна адреса .
Така ќе помогнете не само на ближниот туку и на себе си .
Да не ве стават пред свршен чин и пак да не манипулираат со вас и вашите чуства ....
Референдум ќе има ...ништо не е за џабе и се си има своја цена


No comments:

Post a Comment