Search This Blog

Saturday, February 27, 2016

Makedonki od Egej -francuska slikaОва слика е сликана од Французи зарем не ?
-Да

Тие сликале и тие на својот француски јазик испишале
со голема буква Македонки , бидејќи тоа на нивниот јазик и со нивен правопис означува припадник на народ ...

Тоа што вие го толкувате е нешто за кое сакате да биде наметнато како ваше мислење врз останатите.
Јас немам ништо против вашето мислење .
Тоа ваше мислење ќе беше веродостојно дека е така во случајот да имавме присуство на мала буква,НО, факт е дека тоа го нема .Има нешто што се вика француски јазик и норми во пишувањето на француското писмо ...

 А зошто не пишува
две Бугарки ,ами две Македонки ?
А и четеме че е написано со голема буква Македонки , а не како вие испишувате во вaшето ви објаснение со мала буква.
Зотшто го правите тоа ?

No comments:

Post a Comment