Search This Blog

Wednesday, June 14, 2017

По делата твои ќе те познаам

“По делата твои ќе те познаам ’’, вели пишаното.
Зошто народот не се прашува?
Затоа што има воспоставен ротирачко лидерски систем ,преку кој што контролирајќи ги лидерите се контролира и народот.
Многу е едноставно.
Лидерите не се во служба на народот туку во служба на оние кои што ги контролираат..
Како го знаеме ова?

- "По делата ќе те препознаам", вели запишаното.
А народот?
Реалноста е таа дека во услови на отсуство од моралност и од спроведувње на законските кодекси , народот од пород постанува изрод кој како збирштина на паразити сака само пари без да ги одработува.Тоа не само што опишува мрзеливост туку и дебилизацијата која се шири поради претходно создадените услови за нејзиното пројавување.

  “По делата ќе те познаам’’ , вели пишаното.
Ајде да се присетиме ..
Што стори ДПМНЕ кога Сдс се откажа од нашите во беломорието ?
- Тие се откажаа од нашите во пиринско
Што стори ДПМНЕ кога Сдс направи нова територијална делба за Струга, Кичево и Скопје , после неуспешниот Референдум ,?
- Ништо , остави поделбата каква што е .
Кога се промената на македонското знаме со вентилатор , од страна на СДС ?
- Ништо не стори ,ДПМНЕ прифати промената

Прашањето е што ќе стори ДПМНЕ ,доколку а тоа ќе биде и повеќе од сигурно СДС потпише промена на уставното име ?Одговорот е извесен и ЌЕ биде вака:
ДПМНЕ ќе прифати променетото уставно име
Тоа ново име ќе е :

“Северно од Македонија ’’, како буквален превод од англиското "North of Macedonia "
“Северно од Македонија’’ , само да се знае не е исто што и

“Северна Македонија ’’,која на англиски се пишува " Northern Macedonia "
Тоа е географската одредница што ЌЕ се побара и што ЌЕ се добие.По зачленувањето во НАТО ќе се фрлат ноооогу пари по народо за да биде благосостојба за некое време.Таквата состојба ЌЕ трае некое време и ќе биде поизразена отколку во периодот по раздружувањето на Републиката од Југославија.
Тој период ЌЕ се случи откако
Прогласената Илирида ќе биде анексирана од Косово и откако делот што ЌЕ биде остаток од досегашното ФИРОМ ќе има Референдум за соединение со Европа ,че " Обединението чини силата".
Поради тоа што таквата Република Северно од Македонија ќе биде член на НАТО, Путин ќе ја награди со МПЦ под управда на СПЦ,преку измеќарот Вранишковски кој од поодамна е таму во Руската Црква и поради матемариките што постојат со Украинската Црква ,е признаен како главен играч кај нас.

И ?

Откако ЌЕ потрошат парите , се останува и без пари и без се останато.

Македонија , време сегашно
.
Место кај што менталитетот на лидерите кај Македонците вреднуваат вака:

1+1 = НУЛА

No comments:

Post a Comment