Search This Blog

Wednesday, October 18, 2017

Армагедон време сегашно

дел втори

 А војските веќе се собираа на местото кое на еврејски се нарекува Армагедон ’’
( Откровение Јованово 16;16).
Ако МакеДон е единство и хармонија меѓу Создавателот и создаденото
Маке + Дон
Бог + Земја
Тогаш АрМагеДон би било негова спротивност .
Каде е тоа место ?
Тоа би било она место во вселената што Бог го создал раздвојувајќи ја водата од вода и во неа создал и останатите елементи значи би требало да е целата наша Планета Земјата .
Ако Пела е називот на главниот град на нашата земја во древноста , тогаш нејзината спротивност би се побарала и вака.
Пела
Алеп
Од тука би можело да биде иницијалната каписла која би можела да се шири насекаде ...
Ако Алепо е местото , дали и времето е сегашно ?
Алеп или Алепо е град и провинција во Сирија .

Прашањето кога ќе се случи ова се одговара со отприлика запишаново во Коранот
“тогаш кога силите на лагата ќе бидат пуштени за да го лажат Светот ’’
што би се рекло во времето во кое живееме ..


Кон првиот дел од текстот
http://homermakedon.blogspot.mk/2017/01/blog-post_20.htmlNo comments:

Post a Comment