Search This Blog

Friday, May 6, 2016

Василеа Романа

Вели вака :
Василеа Романа , термин од кој се изведува терминот Византија.
Под буква овој термин се преведува како:
Ва силеа Рома на
Или
Во силата на Рим .

Многу моќен е овој термин.Со малце букви опишува многу нешта .
Објаснува дека сме биле поголеми Турци и од Турците уште пред Турците и да дојдат и да ја окупираат Македонија.
Објаснува терминов дека Македонецот многу нешта правел за туѓа идеологија , за туѓа слава и во туѓо име.
Ако за време на Османлиите тоа било во името на Султанот,, во Римско тоа било во името на Рим.
И во името на Рим и во славата негова и за идеологијта негова...
Никако за Македонија и за Македонците.
Отклако заминале Турците останало да продолжи подаништвото кај Македонците .
Подаништво кон окупаторите Срби и Бугари и Грци ..Откако и тоа одминало делумно останало подаништвото и тоа целосно кон идеологијата на комунизмот и на Јожек .
Подаништво кое што сеуште се одржува, но е во многуи засенето од подаништвото кон “Кујната на Вујче Сем ’’ и неговите интенданти ...
Деновиве ,поточно 25 год има јака конкуренција околу тоа чиво подаништво ќе е подлабоко .Дали на оние татините официјални наследници од сдс или на оние ептен десните неофицијални неоврхушки ,а официјални демагози .Сите тие под заедничкото НЗ.С. идеолози на сопственото меше ...

No comments:

Post a Comment